TV en PersMelody Ranch

The Voice of Holland op Melody Ranch - RTL 4

Groepsaccommodatie Melody Ranch was het decor voor TV opnames van The Voice of Holland.
De kandidaten van team Ilse kregen op Melody Ranch te horen wie tegen wie moest in de battles.
Uitzendingen gemist: Klik hier....

The Voice of Holland op Melody Ranch

Pers en fotoshoots

Melody Ranch is inmiddels al meerdere keren gebruikt voor fotoshoots.
Diverse grote warenhuizen gebruiten het decor voor hun winterbrochure.
Hieronder ziet welke media aandacht schonken aan Melody Ranch.

 

RTL 4 LifestyleXperience

Het programma LifestyleXperience heeft 5 uitzendingen besteed aan Melody Ranch en het naastgelegen park Canada Resort.
Uitzending gemist? Klik hier....

 

De 25 meest bijzonder levensstijlen aller tijden - SBS 6

SBS 6 besteede meerdere malen aandacht aan groepsaccommodatie Melody Ranch.

 

Max Westerman bezocht Melody Ranch

Westermans Nieuwe Wereld - KRO

Max Westerman was jaren Amerika-correspondent voor RTL 4.
Max wilde met eigen ogen wel eens dit stukje Amerika in Twente zien.
Raportage Max Westerman gemist? Klik hier....

 

Kranten

Telegraaf - NRC Handelsblad - Tubantia

 

Weekbladen

Veronica Gids - Libelle - Grazia

 

De Kwis met Paul de Leeuw op Melody Ranch

Fotoshoots

  • Fotoshoot kerstfolder V&D
  • Fotoshoot kerstfolder Bijenkorf
  • Modereportage in de Libelle: Klik hier »
  • Modereportage in de Grazia
  • Fotoshoot wintercollectie Goldbergh: Klik hier »
  • Fotoshoot wintercollectie Fellows
  • 2x fotoshoot Scarva Jeans
  • Fotoshoot Instagram Tommy Hilfinger

 

Kerstuitzending De Kwis met Paul de Leeuw

Paul de Leeuw en de mannen van de Kwis hebben op Melody Ranch hun kerstuitzending 2014 opgenomen.
Uitzending gemist? Klik hier....

NRC Handelsblad


Haest en de Graaff testen de Melody Ranch Haest en de Graaf rijden door Nederland en testen huizen waarin grote groepen kunnen logeren. Deze week Melody Ranch in Den Ham, Overijssel.

Relax and enjoy a western vacation. Amerika is dichterbij dan u denkt! Ontvlucht uw drukke bestaan en relax onder de sterrenhemel bij het kampvuur met uw familie. Bedrijf of vriendengroep. Ervaar de charme van het overnachten in een Amerikaans houten log home. Dit lezen wij in de folder van de Melody Ranch. We gaan!

Tussen twee palen wiebelt in de hoogte een houten bord. De woorden Welcome Melody Ranch zijn in het hout gebrand. Haest en de Graaff rijden onder het bord door en verstoppen hun stadse wagentje achter de flanken van een grote Amerikaansepick-up. Een blaffende hond zit in de laadbak. In de verte zien we een kampvuur extra gloed geven aan de zonsondergang. Soepel springen wij uit de auto en gaan af op de schitteringen I’m a poor lonesome cowboy!. Een rauwe zang klinkt over de ranch. Bij het vuur zien we hem. Cowboyhoed, spijkerbroek, gitaar. The lonesome cowboy kijkt naar ons op. Goedkeuring: cowgirls. Op ons ‘Hi there!’ krijgen we antwoord in onvervalst Twents. De zoete geur van marshmallows stijgt op uit het vuur. Onze haast vervliegt, we laten ons zakken op boomstronken en roosteren mee. De avondlucht kleurt langzaam van oranje naar inktzwart. Onder de sterrenhemel onthult de cowboy alles over zijn droom van een leven op een Amerikaanse ranch. Een paar jaar geleden besloot hij Amerika naar Twente te halen en deed dat met scheepsladingen vol. Het houten Bunkhouse is gebouwd door George White Log Homes uit Pennsylvania en werd als bouwpakket vervoerd. I"m a long long way from home.

Wij laten The Lonesome Cowboy alleen en openen een van de slaapkamerdeuren aan de enorme veranda van het Bunkhouse. We drukken op een authentiek Amerikaans lichtknopje. Omgeven door oranje licht tekent een donker silhouet van de cowboys te paard zich af op de houten wanden. We werpen onze cowboyhoeden op een stoel en wurmen ons uit te strakke jeans. Ploffen neer op de dikke matrassen van twee robuuste bedden die gemaakt zijn van geschilde boomstammen. Door het open raam kringelt kampvuurlucht naar binnen, het gezang van de cowboy klinkt steeds verder weg.

Na een weldadige nacht vatten we de dag bij de horens. We stappen de brede veranda op. Het geluid van onze laarzen weerklinkt door de ochtendstilte. In de ochtend lijkt de zon nog steeds onder te gaan, met lazuur bewerkt hout geeft de dag een warm oranje gloed. Het Bunkhouse is een rechthoekig gebouw met aan de voor-en achterkant over de hele gehele breedte een veranda. De deuren naar de slaapkamers, woonruimte en keuken liggen allemaal aan de beide veranda’s. We ontdekken nog zeven slaapkamers, identiek aan die van ons Allemaal heerlijk schoon en verzorgd, met eigen badkamer en helemaal in houten ranchstijl. Twee kamers hebben uit boomstammen opgetrokken reuzestapelbedden.

FRISGEWASSEN COWBOY


Het ochtendgloren kleurt ook de eenzaamheid van onze Lonesome Cowboy. Hij stapt frisgewassen en geschoren uit het naastgelegen Ranch-house waar hij woont met zijn vrouw en twee zonen. De familie Entjes’ staat tussen muzieknoten op een geëmailleerd bordje. Koffie.

De keuken en woonruimte bevinden zich naast de slaapkamers aan de veranda. In de keuken liggen grote zwarte en witte tegels, de kasten zijn van metaal, het kookfornuis is van topkwaliteit. Alles blinkt. Op het dienblad staan mokken met paardenkoppen. Pollepels hangen aan een metalen cowboy. De aangrenzende woonkamer is Great!

We zien nu wat er nog meer in de containers van overzee heeft gezeten. De lichte houten wanden hangen tot de nok toe vol met Texaanse attributen. Nummerborden, hoeden, lasso’s geweien, wandkleden, schilderijen. Op de zijdeglans blankhouten vloer liggen grote koeienhuiden. Het meubilair is uit boomstammen gebouwd naar origineel Amerikaans model. In deze overtreffende trap van robuust zijn wij nietig. De leuning van de eetstoelen komt tot de rand van onze hoed. De bank heeft stevige met paardendessin beklede kussens. Het is onmogelijk te vergeten dat we in America verblijven.

We laten de koffie koud worden en grijpen een fles cola uit de grote koelkast die naast de bank staat. Door de openslaande deuren van de woonkamer stappen we zo de veranda aan de achterzijde op. Haest gaat zitten op een baal hooi, voor de Graaff staat een luie stoel. In de verte, tegen de bosrand, zien we hem weer verschijnen. Jammer genoeg niet te paard, maar hij komt mooi wel naar ons toe. Onze cowboy heeft wat moois voor zijn girls bedacht. In zijn hand zwaait een lasso. Het houten kalf op de prairie moet gevangen worden. Het is vooral aan Haest te danken dat we deze proef glorieus doorstaan. Net als het hoefijzer werpen. Wij mogen ons volwaardige bewoners van de ranch noemen.

Artikel Melody Ranch in NRC

Tegenover ons Bunk House ligt tussen de vele jonge dennen en één cactus nog een houten gebouw, de Pioneers Cabin. The Lonesome Cowboy bouwde deze replica van een blokhut uit het wilde westen nadat hij een cursus volgde in Colorado. Hij leerde op dezelfde wijze bouwen als de pioniers in 1880, schilde met de hand ronde ruwe boomstammen, hakte alle verbindingen met de bijl. De Pioneers Cabin is ingericht als vergaderzaal. Deze perfect uitgevoerde blokhut doet niet onder voor een chique vergaderlocatie. Fraai donkerhouten stoelen met armleuning staan om gladgepolijste donkere tafels.

Budweiser kan uit de koelkast. We hangen een heerlijk lange middag loom voor ons Bunkhouse en snappen dat Bush vaker op zijn ranch zit dan in het Witte Huis. Toch moeten wij terug naar The Big City. We lopen over de ranch richting auto en wuiven nog eenmaal naar de cowboy. Hij zit met zijn gezin aan de tafel voor het avondeten. Met weemoed verlaten we de ranch. Op het houten bord boven de poort lezen we nu: Y"ALL COME BACK! For sure, yihaaa!