Musea

American Motorcycle Museum Raalte

Unieke collectie Amerikaanse motorfietsen van Max en Ans Middelbosch
Meer informatie: Klik hier »

Veenmuseum Vriezenveen

Op het museumterrein zijn een aantal veenhutten te bezichtigen, een oude typische Vriezenveense boerderij en een winkeltje, annex gelagkamer, zoals die aan het eind van de 19e en in de 20e eeuw in de streek voorkwamen.
Meer informatie: Klik hier »

Historisch Museum Vriezenveen

Het museum verteld het verhaal over textiel in Twente en de handel tussen Vriezenveen en de Vriezenveense kooplui die in de 18 en 19 eeuw handel dreven met de Russen. Er werd zelfs een Vriezenveense handelskolonie opgericht is Sint Petersburg.Er is ook een oude kapsalon, school en een oude winkel.
Meer informatie: Klik hier »

Blikmuseum

Dit museum heeft een unieke verzameling van blikken, bussen en trommels, meer dan 10.000 stuks. Sommige blikken zijn zelfs meer dan 150 jaar oud. Meer informatie: Klik hier »

Memory Museum (International War Museum) Nijverdal

In het oorlogsmuseum zal de bezoeker de periode 1935 - 1945, vanaf de opkomst van het nationaal- socialisme tot en met de bevrijding van Europa, stap voor stap beleven.
Meer informatie: Klik hier »

Bakkerij en IJsmuseum

In het museum vindt u op bijna 1000 m2 een indrukwekkende collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding.
Meer informatie: Klik hier »

Smederij Museum Hellendoorn

De smederij is het hart van het museum met een dubbel smidsvuur en daarboven een 200 jaar oude blaasbalg. Op de begane grond bevindt zich het winkeltje van het museum. Hier kan men handgemaakte smeedijzeren siervoorwerpen kopen of laten maken naar eigen wens.
Meer informatie: Klik hier »

Landbouwmuseum Luttenberg

Wat ooit begon met de aanschaf van een tractor is nu uitgegroeid tot een landbouwmuseum. Het museum heeft ook een kaarsenmakerij waar workshops gegeven worden. Workshop een ballonkaars, een tuinfakkel of een dompelkaars maken. Het materiaal, koffie, thee of fris zijn inbegrepen...
Meer informatie: Klik hier »

Tinnenmuseum Ommen

De wereld van de tinnen figuren lijkt heel erg op de echte wereld maar dan slechts 30 mm hoog.
Meer informatie: Klik hier »